Sdílená ekonomika ve Francii a její vliv na cestovní ruch - Stratilová, Lucie (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou sdílené ekonomiky ve Francii a jejím vlivem na cestovní ruch. Analyzuje současnou situaci sdílené ekonomiky ve Francii převážně v oblasti cestovního ruchu a zdůrazňuje vedoucí postavení této země na trhu se sdílenou ekonomikou v porovnání s ostatními zeměmi, hlavně s Českou republikou. Praktická část porovnává znalost a využití služeb sdílené ekonomiky mezi lidmi žijícími ve Francii a v České republice. Cílem srovnání je více podtrhnout rozdíl mezi těmito zeměmi a vymezit přesněji trh se sdílenou ekonomikou ve Francii.