Podnikatelský plán založení penzionu - Gebauer, Mia (2017)
Diplomová práce má za cíl charakterizovat podnikání včetně ubytovacích služeb, nastínit základní informace o tvorbě podnikatelského plánu a poté zpracovat detailní podnikatelský plán na konkrétním penzionu. V úvodu práce se čtenář dozví základní informace o podnikání a rozčlenění ubytovacích služeb. Tyto informace předcházejí lepšímu pochopení praktické části, ve které se práce zaměřuje na konkrétní možnost podnikání založením penzionu v Karlových Varech. Po zpracování podnikatelského plánu bude finálně rozhodnuto, zda je podnikatelský záměr dobrou a především reálnou volbou do budoucího roku 2018.