Citlivost ceny akcií evropských ropných společností na cenu ropy - Martinek, Tomáš; Pošta, Vít, 1980-; Hořejší, Bronislava, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je zkoumat citlivost ceny akcií 50 evropských ropných společností na cenu ropy za použití analýzy panelových dat. Kromě toho tato práce porovnává citlivosti různých skupin společností. První srovnání je mezi společnostmi z východní a západní Evropy. Druhé srovnání je mezi různými segmenty ropného průmyslu. Konkrétně mezi Upstream, Midstream, Downstream segmentem a integrovanými ropnými společnostmi. Výsledky této diplomové práce ukazují na pozitivní závislost mezi cenou ropy a cenou akcií evropských ropných společností. Kromě toho byl objeven statisticky významný rozdíl mezi citlivostí ceny akcií společností z Upstream segmentu a integrovanými ropnými společnostmi. Avšak, při zkoumání rozdílu mezi společnostmi z východní a západní evropy nebyl objeven statisticky signifikantní rozdíl.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses