Výzvy CSR pro maloobchodní řetězce z hlediska zodpovědného nákupu surovin - Haluzová, Michaela; Zadražilová, Dana, 1958-; Mikoška, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti podniků zkráceně CSR. Konkrétně se soustředí na zodpovědný nákup surovin pro výrobu privátních značek. Způsob, jak zajistit udržitelnost privátních značek autorka uvádí na příkladu společnosti Ahold Czech Republic. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části autorka vysvětluje základní definice a koncepce CSR, dále se věnuje reportingu výsledků aktivit společenské odpovědnosti. V praktické části práce autorka představuje kritické komodity společně s environmentálními, sociálními a ekonomickými riziky, které přináší jejich nezodpovědný a neudržitelný způsob pěstování. Zásadní částí práce je představení certifikačních systémů, které zajišťují certifikaci zemědělců a dalších článků dodavatelského řetězce. Certifikace je mimo jiné zárukou udržitelného způsobu pěstování. V závěrečné části práce autorka srovnává proces individuální a skupinové certifikace a navrhuje konkrétní výhodné řešení pro české dodavatele.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses