Motivace zaměstnanců a zaměstnanecké benefity vybraného podniku - Bartusiková, Kristina (2017)
Cílem této diplomové práce je zjistit motivaci a spokojenost zaměstnanců pomocí poskytovaných zaměstnaneckých benefitů ve státních léčebných lázních Janské Lázně, a to zejm. na základě teoretických poznatků a dotazníkového šetření. V první kapitole je čtenář blíže seznámen s termínem pracovní spokojenost včetně jejích faktorů. Druhá kapitola se zabývá definicí a významem termínu motivace zaměstnanců, vysvětlením procesu motivace, a také jsou zde uvedeny některé teorie snažící se objasnit, jak motivace působí a ovlivňuje lidské chování. V další částí práce je objasněno, co se rozumí pod pojmem stimulace a stimulační prostředky. Čtvrtá kapitola se týká zaměstnaneckých výhod, jejich významu, kladů a záporů, rozdělení do několika skupin, popisem fixního a flexibilního systému poskytování výhod a jejich řazení dle daňových aspektů. Pátá kapitola je věnována lázeňství a lázeňské péči v ČR, charakteristice systému lázní na našem území, historii Janských Lázní a typům lázeňské péče, na které se lázně specializují, organizační struktuře podniku s tím, že je podrobněji charakterizováno personální oddělení státních léčebných lázní Janské Lázně. V závěru práce se autorka zabývá motivačním systémem Státních léčebných lázní Janské Lázně pomocí zaměstnaneckých benefitů, což bylo zkoumáno prostřednictvím dotazníkového šetření. Po vyhodnocení a shrnutí výsledků výzkumu jsou navržena vhodná opatření a doporučení, která by mohla zlepšit stávající situaci v podniku.