Příčiny významných příjmových nerovností v Brazílii a možnosti řešení - Levina, Alena (2017)
Předmětem této bakalářské práce je analýza příčin příjmové nerovností v Brazílii. Práce se věnuje zkoumání výskytu příjmové nerovnosti, identifikaci faktorů, které mají největší vliv na nerovnost příjmu v Brazílii, a návrh možných způsobů řešení. První část práce představuje vymezení pojetí příjmové nerovností z teoretického hlediska a popis různých příčin vzniku daného jevu. Ve druhé části se práce zaměřuje na zkoumání historických předpokladů a odhalení příčin, které by mohli vést k současné příjmové nerovností v Brazílii. V poslední části jsou shrnuty možnosti řešení tohoto problému.