Příčiny významných příjmových nerovností v Brazílii a možnosti řešení - Levina, Alena; Sejkora, Jiří, 1985-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Předmětem této bakalářské práce je analýza příčin příjmové nerovností v Brazílii. Práce se věnuje zkoumání výskytu příjmové nerovnosti, identifikaci faktorů, které mají největší vliv na nerovnost příjmu v Brazílii, a návrh možných způsobů řešení. První část práce představuje vymezení pojetí příjmové nerovností z teoretického hlediska a popis různých příčin vzniku daného jevu. Ve druhé části se práce zaměřuje na zkoumání historických předpokladů a odhalení příčin, které by mohli vést k současné příjmové nerovností v Brazílii. V poslední části jsou shrnuty možnosti řešení tohoto problému.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses