Postavení Jižní Koreje v příjezdovém cestovním ruchu regionu Asie a Pacifik - Dušková, Veronika; Valentová, Jana; Machová, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá postavením Jižní Koreje v příjezdovém cestovním ruchu makroregionu Asie a Pacifik. Jejím hlavním cílem je zhodnocení současného a budoucího potenciálu příjezdového cestovního ruchu Jižní Koreje a vymezení jejího postavení na příjezdovém cestovním ruchu makroregionu na základě detailní statistické analýzy a zhodnocení konkurenceschopnosti země. Jižní Korea byla nejprve zanalyzována z politického a ekonomického hlediska a dále se práce zaměřila na předpoklady cestovního ruchu této země, její regiony cestovního ruchu a analýzu indikátorů příjezdového cestovního ruchu. Byl zde zanalyzován i příjezdový cestovní ruch občanů České republiky do tohoto státu. Konkurenceschopnost Jižní Koreje byla zhodnocena na základě indexů GCI a TCI. Na závěr byl na základě regresní analýzy predikován budoucí vývoj mezinárodních příjezdů.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses