Vytvorenie produktu pivného turizmu pre vybranú cestovnú kanceláriu - Olgyayová, Patrícia; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práca sa zaoberá potenciálom Českej republiky v odvetví pivného turizmu a jeho využitia prostredníctvom tzv. pivných trás. Cieľom bolo vytvorenie nových pivných trás pre CK Neckermann a návrh ďalších marketingových nástrojov. Formálne je rozdelená na časť teoretickú a praktickú. Teoretická časť v úvode približuje problematiku cestovného ruchu, opisuje formy cestovného ruchu, služby a činnosť cestovných kancelárií. Druhá kapitola sa zaoberá marketingom služieb, situačnou analýzou a marketingovým mixom v oblasti cestovného ruchu. Záver teoretickej časti je venovaný pivovarníctvu v Čechách, jeho histórii a súčasnému stavu, a pivnému turizmu. Praktická časť v úvode analyzuje trh s pivnými trasami, mapuje konkurenciu, potenciálnych dodávateľov, distribútorov a zákazníka. Nasleduje tvorba jednotlivých pivných trás pre štyri oblasti Českej republiky, východ, západ,stred a Praha. Túto kapitolu doplňuje kapitola číslo šesť, ktorá navrhuje postup pri tvorbe marketingového mixu.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses