Implementace technik lean managementu ve vybrané společnosti - Karlíková, Adéla; Zelená, Veronika; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Bakalářská práce se zabývá filozofií lean managementu, jejími metodami a nástroji používanými při implementaci v podniku. Teoretická část zahrnuje historii lean managementu a osobnosti, které se podílely na vývoji této techniky. Dále rozebírá metody Toyota Production System a ostatní techniky, které podniky zavádějí, aby zabránily plýtvání a zvýšily produktivitu. Jedná se především o kaizen a 5S. Znalosti technik popsaných v teoretické části jsou použity při vypracování praktické části bakalářské práce. V konkrétním podniku zanalyzuji současný stav na pracovišti a poté implementuji metody lean managementu za účelem zvýšení efektivnosti výrobního procesu a celkové produktivity podniku
Vedoucí práce: Veronika Zelená
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: Six Sigma (metoda); kaizen; management [obor bakal. práce]; lean management; 5S; bakalářské práce; Six Sigma (Quality control standard); kaizen; bachelor's theses