Sport a politika - Šmejkalová, Kateřina; Müller, Karel B., 1972-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato diplomová práce si klade za úkol nastínit přehled o systému podpory sportu v České republice, konkrétně o systému financování sportu z veřejných rozpočtů. Práce se zabývá nastavením dotačních programů, kdo tyto programy vytváří a schvaluje, kdo rozhoduje o finančních částkách investovaných do jednotlivých programů, jak probíhá zpětná kontrola vyplacených dotací či tvorbou koncepcí ve sportu. Výstupem praktické části jsou odpovědi na tyto otázky na úrovni města Kladna a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Teoretická část klade důraz na vyzdvižení nenahraditelnosti pohybu a sportu pro společnost. Dále se v obecné rovině věnuje tvorbě veřejné politiky a jejím aktérům a zakotvení podpory sportu v českém právním řádu.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses