Postavení mužů a žen na pozici nelékařského zdravotnického personálu - Dobrovolná, Anna; Hubinková, Zuzana, 1971-; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá postavením mužů a žen na pozicích nelékařského zdravotnického personálu, konkrétně ve funkci všeobecné sestry. Cílem práce je prostřednictvím dotazníkového šetření porovnat postavení mužů a žen - všeobecných sester a na základě stanovených hypotéz zhodnotit, zda jsou muži na této pozici vnímáni stejně jako ženy, jestli je jejich nízké zastoupení způsobeno genderovými předsudky a zda by zdravotničtí pracovníci i veřejnost uvítali více mužů pracujících na této pozici. Teoretická část je věnována pojmu gender, historii ošetřovatelství, vzdělávání a specifikaci práce všeobecné sestry a postavení mužů a žen ve zdravotnictví v ČR a ve světě. Výzkumná část se pak zabývá analýzou a interpretací výsledků získaných z dotazníkových šetření určených nejen všeobecným sestrám, ale i široké veřejnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses