Doprava v EU se zaměřením na multimodální a intermodální systém - Šnobr, Michal (2017)
Tato diplomová práce analyzuje současnou situaci dopravního systému EU a zaměřuje se na multimodální a intermodální systém. První kapitola zabývá dopravou z teoretického hlediska. Definuje pojmy jako doprava a přeprava, stanovuje základní dělení dopravy a způsoby jejího měření. Druhá kapitola popisuje současný stav dopravy v EU, předkládá o něm statistiky a rozebírá nejdůležitější dokumenty a projekty jako Bílá kniha (2011) a TEN-T. Třetí kapitola analyzuje multimodální a zejména intermodální dopravní systém a identifikuje hlavní výhody a nevýhody tohoto typu dopravy.