Doprava v EU se zaměřením na multimodální a intermodální systém - Šnobr, Michal; Vošta, Milan, 1962-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato diplomová práce analyzuje současnou situaci dopravního systému EU a zaměřuje se na multimodální a intermodální systém. První kapitola zabývá dopravou z teoretického hlediska. Definuje pojmy jako doprava a přeprava, stanovuje základní dělení dopravy a způsoby jejího měření. Druhá kapitola popisuje současný stav dopravy v EU, předkládá o něm statistiky a rozebírá nejdůležitější dokumenty a projekty jako Bílá kniha (2011) a TEN-T. Třetí kapitola analyzuje multimodální a zejména intermodální dopravní systém a identifikuje hlavní výhody a nevýhody tohoto typu dopravy.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses