Nový Zéland jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Blažková, Veronika; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tématem této diplomové práce je cestovní ruch Nového Zélandu a jeho dopad na ekonomiku státu. Předmětem zkoumání je Nový Zéland jako destinace mezinárodního cestovního ruchu. Hlavním cílem této diplomové práce je analýza a zhodnocení postavení destinace Nový Zéland na trhu mezinárodního cestovního ruchu. Dílčím cílem je např. popis ekonomické situace Nového Zélandu a vlivu odvětví cestovního ruchu na ekonomiku státu, charakteristika předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu Nového Zélandu, analýza především příjezdového cestovního ruchu a zhodnocení konkurenceschopnosti destinace Nový Zéland v mezinárodním srovnání. Zjištěné poznatky jsou shrnuty do SWOT analýzy, z které vyplývá velký potenciál růstu země na trhu mezinárodního cestovního ruchu. Závěr práce je věnován politice cestovního ruchu Nového Zélandu a předpovědi budoucího vývoje v této oblasti.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses