Konstrukce ukazatelů finančního zdraví středních a velkých obcí v České republice - Bartušková, Michaela (2017)
Tato práce se zabývá veřejným sektorem v České republice, jeho základním popisem a financováním. Dále se věnuje účetním a rozpočtovým specifikům typickým pro obce v České republice. Cílem práce je sestavení finančních ukazatelů, které vycházejí z účetních výkazů volně dostupných na portálu monitor.statnipokladna.cz a které by mohly směřovat k sledování správného hospodaření středních a velkých obcí, dále jejich následná aplikace na několika zástupcích jednotlivých skupin a následné porovnání a interpretace výsledků.