Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí, konkretizace na příkladu obce (města) - Vaňková, Kateřina (2017)
Předmětem diplomové práce „Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí“ je zjistit, do jaké míry obce pečují o rozvoj svého území a jak využívají možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na jeho financování. První část se věnuje postavení obce v současnosti a možnosti jejích změn. Druhá část pojednává o hospodaření obcí a třetí část je zaměřena na možnosti čerpání dotačních prostředků z různých úrovní veřejné správy na financování rozvojových aktivit obcí, zejména prostřednictvím fondů EU. Na základě teoretických poznatků jsou v praktické části odhaleny některé rozvojové možnosti a aktivity dané obce a následně zkoumány možnosti jejich financování.