Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí, konkretizace na příkladu obce (města) - Vaňková, Kateřina; Peková, Jitka, 1946-; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Předmětem diplomové práce „Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí“ je zjistit, do jaké míry obce pečují o rozvoj svého území a jak využívají možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na jeho financování. První část se věnuje postavení obce v současnosti a možnosti jejích změn. Druhá část pojednává o hospodaření obcí a třetí část je zaměřena na možnosti čerpání dotačních prostředků z různých úrovní veřejné správy na financování rozvojových aktivit obcí, zejména prostřednictvím fondů EU. Na základě teoretických poznatků jsou v praktické části odhaleny některé rozvojové možnosti a aktivity dané obce a následně zkoumány možnosti jejich financování.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: obce; evropské fondy; místní rozvoj; dotace; místní hospodářství; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; municipalities; European funds; community development; subsidies; local economy; master's theses