Stanovení hodnoty podniku CRV Czech Republic, s.r.o. - Hanzalová, Mirka; Jánský, Jaroslav, 1952-; Sabolovič, Mojmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu podniku CRV Czech Republic, spol. s r. o. Dokument poslouží ke zlepšení informovanosti managementu o hospodaření jimi řízeném podniku. Práce je rozdělena do dvou částí, a to části teoretické a praktické. V teoretické části je vysvětlen postup ocenění včetně vymezení oceňovacích metod. Praktická část pak zobrazuje výsledky dílčích částí ocenění jako je strategická analýza a analýza finanční. Dále následuje analýza a prognóza generátorů hodnot a sestavení finančního plánu. Posléze je provedeno ocenění pomocí výnosových metod diskontovaných peněžních toků, ekonomické přidané hodnoty a kapitalizovaných čistých výnosů. K ocenění je také využita i majetková metoda účetní hodnoty. V závěru je provedena syntéza výsledků a stanovena výsledná hodnota podniku k 31. 8. 2016.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: finanční analýza; oceňování podniků; hodnotová analýza; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; diplomové práce; financial analysis; valuation of business enterprises; value analysis (cost control); master's theses