Marketingové aktivity společnosti Uber - Koutníková, Martina (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na sdílenou ekonomiku a podrobně se věnuje jednomu z jejích hlavních představitelů - společnosti Uber. Na příkladu této společnosti jsou představeny možnosti, které sdílená ekonomika dává, ale také ukázány problémy, které s sebou přináší. Diplomová práce je rozdělena do logicky navazujících kapitol. Teoretická část vymezuje základní pojmy, se kterými se následně pracuje v části praktické. Jsou zde v komplexním pojetí podány informace ke sdílené ekonomice jako takové a k její hybné síle - generaci Millennials. Dále jsou zde teoreticky vymezeny pojmy, jako jsou analýza marketingového prostředí a analýza marketingového mixu, které mají v následujících kapitolách svůj praktický odraz na příkladu společnosti Uber. Diplomová práce se zaměřuje na marketingové aktivity společnosti Uber v České republice, její součástí je také dotazníkový průzkum mezi respondenty. Hlavním cílem diplomové práce je zmapování současných marketingových aktivit společnosti Uber v České republice, zjištění povědomí o službě Uber a spokojenosti s ní a následný návrh doporučení a dalších marketingových aktivit, které by společnosti Uber v České republice mohly pomoci naplnit stanovené cíle a rozvinout její potenciál. Dílčím cílem je zmapování informací o sdílené ekomomice jako takové a jejich zpracování do jednoho logického celku.