Prostředí pro podnikání na čínském trhu - Hadroušek, Daniel (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá podnikatelským prostředím na čínském trhu. Cílem této práce je analýza politického, právního, ekonomického a sociálně-kulturního prostředí v Čínské lidové republice. Teoretická část se zabývá znaky těchto čtyř prostředí v obecné rovině a zkoumá přístupy různých autorů k mezinárodnímu podnikání. V praktické části je postupně analyzováno politické, právní, ekonomické a sociálně-kulturní prostředí v Číně. Analýza prostředí pro podnikání na čínském trhu může pomoci českým podnikům při vstupu na tento trh. V závěru práce je sepsáno shrnutí všech prostředí a krátký nástin nástrah a příležitostí v podnikání na čínském trhu pro zahraniční investory.