Implementace systému Aruba Meridian v knihovně Vysoké školy ekonomické v Praze - Strnad, Pavel; Novotný, Ota, 1971-; Matějka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá implementací systému pro navigaci uvnitř budov Aruba Me-ridian v prostředí knihovny Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem bylo vytvořit pilotní projekt, který je schopen analyzovat funkcionalitu systému Aruba Meridian v reálném prostředí. V rámci tohoto projektu bylo nutné se blíže seznámit s pojmy jako je Location intelligence a Geoinformatika pro zajištění dostatečné teoretické základny současně jako vytvoření přehledu v technologiích, které se v současnosti nejčastěji pro navigaci uvnitř budov používají. Důležitým cílem bylo také porozumět nárokům na implementaci navigace uvnitř budov a stanovit postup práce, který tvořil základ pro praktickou část. V rámci praktické části byl systém Aruba Meridian naimplementován do prostředí knihovny Vysoké školy ekonomické v Praze, kde následně proběhlo i testování jeho vlastností. K dosažení těchto cílů bylo postupováno po částech. Nejprve se práce věnuje krátkému úvodu do problematiky a hlubšímu rozvoji vlastností jednotlivých cílů, následuje kritická rešerše informačních zdrojů, které se vztahují k této práci. Další část se věnuje definici téma Location intelligence a základním pojmům v této oblasti. Na tuto část navazuje úvod do technologií používaných pro lokalizaci uvnitř budov a následně také definice pravidel pro implementaci bluetooth technologií. Poslední část je praktická, kde je nejprve představen nástroj Aruba Meridian a jeho vlastnosti, následně je implementován, testován a zhod-nocen. Hlavním přínosem této práce je otestování systému Aruba Meridian v reálném prostředí a zhodnocení jeho funkcionality jako jednoho ze systémů pro navigaci uvnitř budov, kterých stále přibývá, nejsou však zejména v Čechách velmi používané.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses