Návrh IS/ICT řešení pro podporu administrativních činností v ordinaci praktického lékaře - Štorek, Filip (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku využití informačních systémů v ordinacích praktických lékařů. Cílem práce je na základě provedené analýzy navrhnout IS/ICT řešení pro podporu administrativních činností v ordinacích praktických lékařů. Úvodní část práce obsahuje analýzu v oblasti legislativy, uvádí závěry vzniklé z konzultací s praktickým lékařem a popisuje stav stávajících ambulantních informačních systémů včetně obecných předpokladů souvisejících s ovládáním informačních systémů. Stěžejní druhá část se již věnuje samotnému návrhu IS/ICT řešení ve formě funkcionality pro pokrytí vybraných administrativních činností a jeho následné verifikaci. Práce se zaměřuje především na takové činnosti, které podle zákona zahrnují evidenční nebo oznamovací povinnost. Přínos práce spočívá v autorském návrhu vlastního IS/ICT řešení a také ve shrnutí dostupných zdrojů a osobních zkušeností praktických lékařů.