Návrh IS/ICT řešení pro podporu administrativních činností v ordinaci praktického lékaře - Štorek, Filip; Potančok, Martin; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku využití informačních systémů v ordinacích praktických lékařů. Cílem práce je na základě provedené analýzy navrhnout IS/ICT řešení pro podporu administrativních činností v ordinacích praktických lékařů. Úvodní část práce obsahuje analýzu v oblasti legislativy, uvádí závěry vzniklé z konzultací s praktickým lékařem a popisuje stav stávajících ambulantních informačních systémů včetně obecných předpokladů souvisejících s ovládáním informačních systémů. Stěžejní druhá část se již věnuje samotnému návrhu IS/ICT řešení ve formě funkcionality pro pokrytí vybraných administrativních činností a jeho následné verifikaci. Práce se zaměřuje především na takové činnosti, které podle zákona zahrnují evidenční nebo oznamovací povinnost. Přínos práce spočívá v autorském návrhu vlastního IS/ICT řešení a také ve shrnutí dostupných zdrojů a osobních zkušeností praktických lékařů.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses