Trhy práškových barev ve vybraných evropských zemích - Dědek, Vojtěch (2017)
Bakalářská práce si klade za cíl porovnat trhy práškových barev v šesti vybraných evropských zemí s důrazem kladeným především na českou firmu JOTUN Czech a.s. V teoretické části práce se věnuji charakteristice práškových barev, v jakých odvětvích a na co se používají, a jaké jsou jejich výhody a nevýhody oproti tekutým barvám. Podstatou praktické kapitoly je porovnání šesti vybraných trhů (Rakousko, Německo, Polsko, Maďarsko, Slovensko a Česká republika) skrze čtyři zvolená hlediska, kterými jsou: spotřeba práškových barev, ekonomická vyspělost, počet obyvatel a spotřeba oceli. Následuje podrobný rozbor vybraných trhů a doporučení firmě JOTUN Czech a.s., na jaké trhy by se měla v příštích letech zaměřit.