Porovnání funkčních a nefunkčních testů - Galaš, David (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání funkčních a nefunkčních testů z hlediska jejich přínosu během testování. Porovnání je uskutečněno na základě provedení testů nad vybranou webovou aplikací a následného výpočtu vybraných metrik pomocí hodnot, získaných během testování. Teoretická část vymezuje jednotlivé kategorie provedených funkčních a nefunkčních testů a dále je blíže specifikuje. V analytické části jsou určeny metriky, podle kterých budou dané kategorie testů porovnávány a metoda přidělení vah jednotlivým metrikám, včetně výpočtu hodnot těchto vah. Praktická část je zaměřena na otestování zvolené webové aplikace pomocí vytvořených testovacích případů a následné výpočty stanovených metrik na základě hodnot, získaných během provádění testů. V závěru této části je také obsaženo vyhodnocení definovaných kategorií testů podle jednotlivých metrik a provedeno finální porovnání funkčních a nefunkčních testů z hlediska jejich přínosu. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky porovnání testů, určuje, jak byly splněny stanovené dílčí cíle, a nastiňuje možné budoucí využití této práce.