Porovnání funkčních a nefunkčních testů - Galaš, David; Hyblbauer, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání funkčních a nefunkčních testů z hlediska jejich přínosu během testování. Porovnání je uskutečněno na základě provedení testů nad vybranou webovou aplikací a následného výpočtu vybraných metrik pomocí hodnot, získaných během testování. Teoretická část vymezuje jednotlivé kategorie provedených funkčních a nefunkčních testů a dále je blíže specifikuje. V analytické části jsou určeny metriky, podle kterých budou dané kategorie testů porovnávány a metoda přidělení vah jednotlivým metrikám, včetně výpočtu hodnot těchto vah. Praktická část je zaměřena na otestování zvolené webové aplikace pomocí vytvořených testovacích případů a následné výpočty stanovených metrik na základě hodnot, získaných během provádění testů. V závěru této části je také obsaženo vyhodnocení definovaných kategorií testů podle jednotlivých metrik a provedeno finální porovnání funkčních a nefunkčních testů z hlediska jejich přínosu. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky porovnání testů, určuje, jak byly splněny stanovené dílčí cíle, a nastiňuje možné budoucí využití této práce.
Vedoucí práce: Jan Hyblbauer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses