Porovnání přístupů ke generování umělých dat - Šejvlová, Ludmila; Šimůnek, Milan, 1975-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá umělými daty, konkrétně vybranými přístupy k jejich generování a praktickou úlohou generování dat. Cílem teoretické části práce je popsat vybrané přístupy ke generování umělých dat, shrnout jejich hlavní klady a zápory a jednotlivé přístupy vůči sobě porovnat. Cílem praktické části práce je vygenerovat umělá data pro účely výuky dobývání znalostí z databází. Práce uvádí základní popis umělých dat a podrobně vysvětluje proces jejich generování. Z možných přístupů ke generování umělých dat se práce zaměřuje na náhodný přístup, statistický přístup, generovací jazyky a nástroj ReverseMiner. Práce pojednává také o využití umělých dat v praxi a o vhodnosti jednotlivých přístupů pro určité záměry. V rámci práce byla pomocí nástroje ReverseMiner vytvořena výuková data Hotel SD, která obsahují vztahy odhalitelné pomocí GUHA-procedur typu SD (set-difference).
Vedoucí práce: Milan Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses