Posuny oficiální politiky České republiky ve vztahu k přijímání uprchlíků mezi roky 1994 a 2015 - Bašta, Martin; Votoupalová, Markéta; Doležal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce analyzuje změny přístupu České republiky k uprchlíkům na případech uprchlictví ze zemí bývalé Jugoslávie a současné uprchlické krize (zaměřuje se na oblast Blízkého východu). Předmětem zkoumání je samotné poskytování mezinárodní ochrany Českou republikou během sledovaných období, ale také další aktivity ČR na pomoc uprchlíkům. Cílem práce je ověřit, zda se česká politika přiklonila k prosazování národního zájmu na úkor podpory lidských práv.
Vedoucí práce: Markéta Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses