Návrh zavedení open source internetového obchodu do velké firmy - Babický, Daniel (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce Návrh zavedení open-source internetového obchodu do velké firmy je návrh implementace open-source řešení, které bude vhodné pro použití ve velkých firmách. Práce je primárně zaměřena na otestování a následné přizpůsobení open-source aplikace nopCommerce pro velké firmy s obratem v internetovém obchodu nad 100 mil. korun českých za rok a dále by aplikace měla být schopna fungovat při velkém zatížení. Při nejvyšším zatížení bude aplikaci využívat asi 2500 aktivních uživatelů. Při zpracování práce bude nejprve představena aplikace nopCommerce a její konkurence, dále budou provedeny systémové a výkonnostní testy. Na základě testů budou provedeny případné potřebné změny. Změny se nebudou týkat pouze uživatelského rozhraní, ale z důvodu výkonnosti aplikace budou provedeny změny i v jádru aplikace. Na závěr bude provedená změna aplikace otestována. Tato práce by neměla sloužit pouze pro firmy, které plánují otevřít velký internetový obchod, ale i pro všechny ty, kteří si chtějí otevřít vlastní internetový obchod a chtějí k tomu využít open-source aplikaci.