Analýza současného stavu a vývoje infrastruktury internetu věcí - Hájek, Daniel (2017)
Práce se v teoretické části věnuje aktuálnímu fenoménu internetu věcí, vysvětluje tento pojem a nabízí pohled do historie tématu. V druhé části sestavuje ucelený přehled používaných bezdrátových technologií pro přenos dat, včetně nově vyvíjených právě pro internet věcí. Dále analyzuje současný stav pokrytí ve vybraných světových státech a v České republice, včetně odhadu jeho budoucího vývoje. V praktické části je práce zaměřená na popsání vize, jak by mohl vypadat ideální chytrý dům a na navrhnutí implementace reálných chytrých zařízení, pro maximální přiblížení se ideální funkčnosti. Při návrhu je kladen důraz na síťovou infrastrukturu, při použití bezdrátové sítě Zigbee.