Analýza současného stavu a vývoje infrastruktury internetu věcí - Hájek, Daniel; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se v teoretické části věnuje aktuálnímu fenoménu internetu věcí, vysvětluje tento pojem a nabízí pohled do historie tématu. V druhé části sestavuje ucelený přehled používaných bezdrátových technologií pro přenos dat, včetně nově vyvíjených právě pro internet věcí. Dále analyzuje současný stav pokrytí ve vybraných světových státech a v České republice, včetně odhadu jeho budoucího vývoje. V praktické části je práce zaměřená na popsání vize, jak by mohl vypadat ideální chytrý dům a na navrhnutí implementace reálných chytrých zařízení, pro maximální přiblížení se ideální funkčnosti. Při návrhu je kladen důraz na síťovou infrastrukturu, při použití bezdrátové sítě Zigbee.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses