Finanční analýza společnosti Česká žula, s. r. o. jako výchozí etapa pro tvorbu strategie firmy - Pejša, Ondřej; Staňková, Anna, 1951-; Švagr, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly. První kapitola je čistě teoretická a jsou v ní zachyceny všechny důležité části finanční analýzy, dále pak také strategické analýzy. Nechybí text doplněný o vzorce, které jsou bezpodmínečně součástí finanční analýzy. Druhá kapitola se týká vypracování analýz o společnosti Česká žula, s. r. o. V praktické části je nejprve představena sledovaná společnost, poté již probíhá samotná finanční analýza. Ta obsahuje zpracování a vyhodnocení absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů. Všechny části jsou detailně rozebrány a okomentovány, případně výsledky jsou porovnány s hlavním konkurentem daného odvětví. Závěr práce je doplněn o strategickou analýzu, jejíž výsledkem je posouzení perspektivnosti podniku, což je zjištěno na základě výsledků plynoucích z analýzy atraktivity trhu a konkurenční pozice. Poslední částí této kapitoly je zaměřena na sestavení SWOT analýzy. Finanční a strategická analýza je sestavena za období od roku 2011 do roku 2015. Všechna data jsou získána z veřejně dostupných zdrojů.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses