Využitie techník a princípov data miningu v rámci business intelligence riešenia - Štefke, Martin; Chudán, David; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Táto práca sa zaoberá využitím data mining-u v rámci Business Intelligence riešení. Cieľom diplomovej práce je implementácia procesu dobývania znalostí z databáz v rámci Business Intelligence. Integráciou spomínaných technológii je možné dosiahnuť synergického efektu. Práca je riešená pre projekt Farfalia a výsledky práce sú využité v rámci projektu. Jeho cieľom je vytvoriť komponent pre novú formu reportingu, a ktorá bude využívať data mining ako formu analýzy dát. Prínosom spomínanej implementácie je automatické prechádzanie multidimenzionálnej dátovej kocky / multidimenzionálneho dátového modelu za účelom vyhľadania zaujímavých trendov KPI, zaujímavých vzťahov alebo anomálií v dátach. Úlohy dolovania dát sú realizované pomocou v práci pripravených analytických modelov. Tieto modely sú pripravené v jazyku R. Vytvorené skripty sú univerzálne a po ich úprave podľa konkrétneho zadania projektu je ich možné použiť v ľubovoľnom BI riešení.
Vedoucí práce: David Chudán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses