Optimalizace zásob skladu ve vybrané společnosti - Chirkova, Arina; Zelená, Veronika; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je výpočet optimálního objednávacího množství zásob plechu ve firmě ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o. v oddělení 3VM Kovovýroba. Dílčím cílem práce je zjištění skladových položek, jejichž nákup způsobuje firmě největší náklady. Tyto položky zároveň díky ABC analýze poslouží jako podklad pro dosažení hlavního cíle. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou podrobně popsány základní pojmy v oblasti řízení zásob, klasifikace zásob a nákladu vznikajícím při jejich pořízení a skladování. Také jsou zkoumány moderní přístupy a modely řízení zásob. V praktické části se jedná o teoretická východiska aplikovaná na analýzu současného stavu skladu zásob plechu a výpočtu optimálního objednávacího množství skladových položek, které na základě provedené analýzy způsobuje firmě největší náklady. Výstupem práce je optimální objednávací množství plechů, které poslouží oddělení 3VM firmy ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o. jako podklad ke snížení nákladu na nákup plechu
Vedoucí práce: Veronika Zelená
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: řízení zásob; optimalizace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; inventory control; optimization; bachelor's theses