Analýza komunikace značky Made in Czechia ve vybraném regionu světa - Figurová, Nela (2017)
Diplomová práce se zabývá komunikací značky Czechia a značky Made in Czechia s důrazem na americký trh. Cílem práce je zjistit povědomí o naší zemi, a především českých produktech ve Spojených státech amerických. V teoretické části práce jsou specifikovány marketingové a komerční komunikace a popsán proces tvorby účinné komunikace. Dále je zde charakterizována značka a její strategické řízení. Praktická část práce se zaměřuje na stávající komunikaci značky naší země a českých výrobků. Následně je provedeno vlastní dotazníkové šetření s cílem zjistit povědomí a vnímání komunikace značky Made in Czechia ve Spojených státech amerických, pro srovnání a doplnění problematiky je dotazníkové šetření provedeno také na vzorku české populace a cizincích žijících v naší zemi. Navazuje vyhodnocení výsledků výzkumu, doporučení a návrh vlastní komunikační strategie značky Made in Czechia v USA.