Testování zabezpečení redakčního systému GetSimple - Kadoch, Lukáš (2017)
Hlavním cílem této práce je otestovat zabezpečení redakčního systému GetSimple pomocí metodiky OWASP. První část se zabývá teorií a objasněním odborných termínů, které se používají v oblasti zabezpečení webových aplikací. Dále se věnuje představení vybraného redakčního systému GetSimple včetně jeho parametrů a požadavků na hostující server. Druhá část je věnována samotnému penetračnímu testování. Každý z testů obsahuje cíl, postup a v případě objevení zranitelnosti i návrh na zlepšení. Testování podléhá standardům metodiky OWASP a je řízeno podle dokumentace OWASP Top Ten. Přínosem této práce je nalezení bezpečnostních rizik ve vybraném systému.