Testování zabezpečení redakčního systému GetSimple - Kadoch, Lukáš; Veber, Jaromír; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Hlavním cílem této práce je otestovat zabezpečení redakčního systému GetSimple pomocí metodiky OWASP. První část se zabývá teorií a objasněním odborných termínů, které se používají v oblasti zabezpečení webových aplikací. Dále se věnuje představení vybraného redakčního systému GetSimple včetně jeho parametrů a požadavků na hostující server. Druhá část je věnována samotnému penetračnímu testování. Každý z testů obsahuje cíl, postup a v případě objevení zranitelnosti i návrh na zlepšení. Testování podléhá standardům metodiky OWASP a je řízeno podle dokumentace OWASP Top Ten. Přínosem této práce je nalezení bezpečnostních rizik ve vybraném systému.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses