Testování zabezpečení webové aplikace - Kapal, Martin (2017)
Tato práce se zabývá bezpečností webových aplikací. Účelem teoretické části je seznámit se s problematikou bezpečnosti webových aplikací v obecné rovině a poukázat na časté způsoby, kterými lze využít bezpečnostních slabin v aplikacích. První část se podrobněji věnuje projektu Open Web Application Security Project (OWASP), se zaměřením na projekt OWASP Top Ten, jež shrnuje deset nejkritičtějších bezpečnostních zranitelností webových aplikací. Praktická část práce se věnuje testování zabezpečení vybrané aplikace pomocí penetračního testování. Nejprve je představena samotná aplikace, následuje výběr vhodných nástrojů pro testování a popis průběhu testů. Výstupem této práce je shrnutí výsledků testů dané aplikace, vyhodnocení a zabezpečení nalezených zranitelností.