Prostředí pro vývoj aplikací v jazyce Swift pod operačním systémem iOS - Holka, Tomáš (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojovým prostředím Xcode, které spolu s novým jazykem Swift dodává začínajícím i zkušeným programátorům mocný, ale zároveň velmi přívětivý nástroj pro psaní moderních aplikací pro systémy zařízení od společnosti Apple. Cílem této práce je charakterizovat vývojové prostředí Xcode, rozebrat využití jednotlivých nástrojů na jednoduché aplikaci psané v jazyce Swift a postupnými, podrobně vysvětlenými kroky, uvést čtenáře do programování pro systém iOS.