Systémy na podporu vyšetřování podvodů (Fraud Investigation) - Prokop, Pavel; Molnár, Zdeněk, 1939-; Hawlová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem systémů na podporu vyšetřování podvodů na českém trhu. První část práce se zabývá smyslem a funkcí systému v dnešní době, důvody a profilem motivace podvodného jednání a pachatelů. Další část se zaměřuje na kategoriza-ci metod využívané v odhalování a vyšetřování podvodného jednání. Následně jsou v práci představena řešení, která se tomuto tématu věnují a jsou dostupná na českém trhu. Poté jsou popsány různé sektory a pro ně typická podvodná jednání. V poslední části jsou věno-vány porovnávání dostupných řešení a jak tato řešení pokrývají potřeby systému při odha-lování popsaných podvodů. Součástí diplomové práce jsou návrhy na vlastnosti těchto systémů rozděleny do definovaných sektorů.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses