Nástroj pro tvorbu spustitelných procesů Flowly - Procházka, Jan; Svatoš, Oleg; Dzurenko, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Flowly je nástroj určený pro iBPMS balíky, jak tyto inteligentní balíky pro procesní řízení nazývá Gartner. Jedná se o technologie, pomocí nichž je možné vytvářet a spouštět procesy. Vývoj procesů pro tyto platformy prochází standardním IT dodávkovým cyklem, i pro triviální a rutinní procesy. Cílem práce je vytvoření nástroje pro tvorbu spustitelných byznys procesů postaveném na procesní platformě IBM Business Process Manager. Nástroj umožní vytváření spustitelných procesů uživatelům bez programovacích či hlubokých technických znalostí. Procesy jsou vytvářeny pomocí konfigurátoru, ve kterém je možné proces zakreslit, vytvořit datový model, notifikace a SLA a využít další funkcionality. Vytvořený nástroj slouží k řízení toku práce, workflow nástroje jsou podmnožinou iBPMS balíků. Cíle práce je dosaženo zjištěním obecných funkcionalit workflow nástrojů, které položily základ funkčnosti, které Flowly obsahuje. Dále je pak podrobně popsán vznik nástroje, od úvodní analýzy a návrhu až po technické detaily implementace a uživatelské dokumentace k němu. Přínosy vzniklého nástroje spočívají v jednoduchosti tvorby procesů v rámci iBPMS, zvýšené agilitě podniku, kdy se vytvoření a nasazení nového procesu posouvá do řádu dnů a masivnímu snížení nákladů na rutinní procesy a agendy díky sníženému zapojení IT.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses