Návrh na zlepšení marketingové strategie společnosti Ferrum Plzeň,s.r.o. - Králová, Eliška (2017)
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií společnosti Ferrum Plzeň, s.r.o. Cílem této diplomové práce je zpracovat návrh na zlepšení marketingové strategie vybrané společnosti na základě zpracování marketingových analýz, které jsou podpořeny vlastním dotazníkovým šetřením. Teoretický část vysvětluje pojem marketing a zpracovává marketingové analýzy a marketingový výzkum. Praktická část se dělí na 2 kapitoly. První kapitola zahrnuje představení společnosti a vlastní zhodnocení marketingových analýz - SWOT analýza, analýza marketingového mixu a konkurenční analýza. Druhá kapitola popisuje specifika a zpracování dotazníkového výzkumu, který je zaměřen na malospotřebitele na Klatovsku. V závěru praktické části jsou zahrnuty návrhy a doporučení, které mají pomoci zlepšit postavení prodejen společnosti, stávající vztahy se zákazníky a přispět k získání nových.