GPS a navigační aplikace - Kouba, Václav (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na GPS a navigační aplikace. První část práce zahrnuje teoretický podklad pro seznámení čtenáře GPS technologií, jejím vývojem, veličinami a odvětvími užití. V současnosti jsou využívány vestavěné navigace a navigační aplikace v chytrých telefonech odděleně, ale pomalu dochází k propojení. V druhé části jsou nynější GPS navigační aplikace analyzovány a srovnány na základě stanovených kritérií a je zde zkoumáno, zda jsou navigační aplikace v chytrých telefonech schopné nahradit vestavěné řešení u BMW X5. Aplikace jsou srovnávány na základě funkcí každé z nich.Cílem této práce je každou aplikaci analyzovat a porovnat dle stanovených kritérií a dospět k závěru, která aplikace je vhodnou náhradu za vestavěné řešení, která bude postačovat do příchodu kombinovaného řešení se synchronizací mezi vestavěnou navigací a navigační aplikací.