Využití Raspberry Pi v domácnosti - Müller, Jan; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce je věnována popisu počítačů Raspberry Pi, jejich zprovoznění a ověření jejich funkčnosti autorem. První část práce se věnuje základnímu představení jednodeskových počítačů Raspberry Pi, nadace Raspberry Pi Foundation a krátkému historickému přehledu vývoje počítače. Dále jsou pak popsány tři konkurenční produkty současné doby. V praktické části práce autor popisuje zprovoznění minipočítače Raspberry Pi pro běžného uživatele počítačů pomocí operačního systému Raspbian a paměťové karty a zprovoznění ověří. V poslední fázi práce je popsáno využití Raspberry Pi k monitoringu domácnosti a ke sledování různých veličin. Autor práce toto ověřuje připojením kamerového modulu k Raspberry Pi či různými senzory, například pro sledování teploty či senzor k detekování pohybu. Na závěr práce budou stručně popsány další možnosti využití počítačů Raspberry Pi.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses