Využití Raspberry Pi jako centrály pro Apple HomeKit - Stibor, Tomáš (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením vlastní centrály pro technologii Apple HomeKit. V první části práce je představení a prezentace minipočítače Raspberry Pi, platformy Apple HomeKit, platformy Arduino a protokolu MQTT. V další části práce je popsáno, jak zprovoznit minipočítač Raspberry Pi obyčejným uživatelem. V poslední části práce je popsáno, jak nainstalovat a nastavit potřebný software na minipočítači Raspberry Pi, který bude sloužit jako centrála pro senzory v domácnosti. Nalezneme zde i informace o tom, jak nastavit, naprogramovat a připojit vlastní senzory (např. teploměr a vlhkoměr). V poslední části práce také nalezneme informace o tom, jak centrálu Raspberry Pi přidat do iOS aplikace Domácnost a využívat tak její jednoduché grafické prostředí. Jsou zde uvedeny i celkové náklady na tento projekt.