Využití Raspberry Pi jako centrály pro Apple HomeKit - Stibor, Tomáš; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením vlastní centrály pro technologii Apple HomeKit. V první části práce je představení a prezentace minipočítače Raspberry Pi, platformy Apple HomeKit, platformy Arduino a protokolu MQTT. V další části práce je popsáno, jak zprovoznit minipočítač Raspberry Pi obyčejným uživatelem. V poslední části práce je popsáno, jak nainstalovat a nastavit potřebný software na minipočítači Raspberry Pi, který bude sloužit jako centrála pro senzory v domácnosti. Nalezneme zde i informace o tom, jak nastavit, naprogramovat a připojit vlastní senzory (např. teploměr a vlhkoměr). V poslední části práce také nalezneme informace o tom, jak centrálu Raspberry Pi přidat do iOS aplikace Domácnost a využívat tak její jednoduché grafické prostředí. Jsou zde uvedeny i celkové náklady na tento projekt.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses