Model klienta veřejné správy z pohledu Unified Foundational Ontology - Marek, Jan (2017)
Práce se zabývá možnostmi využití ontologie Unified Foundational Ontology při modelování ontologického modelu klienta veřejné správy, který vznikl jako výstup projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností. Hlavním cílem této práce je rozšíření a návrh úprav metodiky modelování ontologického modelu klienta veřejné správy odpovídající ontologii UFO-A. Analýzou současné metodiky a ontologického modelu navrhuje začlenění jazyka OntoUML, který je postaven na ontologii UFO-A. Jejím klíčovým přínosem je metodika modelování ontolo-gického modelu klienta veřejné správy odpovídající ontologii UFO-A. Navržená metodika je předvedena na případové studii.