Model klienta veřejné správy z pohledu Unified Foundational Ontology - Marek, Jan; Řepa, Václav, 1958-; Hrabě, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá možnostmi využití ontologie Unified Foundational Ontology při modelování ontologického modelu klienta veřejné správy, který vznikl jako výstup projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností. Hlavním cílem této práce je rozšíření a návrh úprav metodiky modelování ontologického modelu klienta veřejné správy odpovídající ontologii UFO-A. Analýzou současné metodiky a ontologického modelu navrhuje začlenění jazyka OntoUML, který je postaven na ontologii UFO-A. Jejím klíčovým přínosem je metodika modelování ontolo-gického modelu klienta veřejné správy odpovídající ontologii UFO-A. Navržená metodika je předvedena na případové studii.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses