Analýza rizik zavádění inovace IS v mezinárodní společnosti - Dušek, Michal (2017)
Práce se zaměřuje na analýzu rizik zavádění inovace informačního systému ve vybrané mezinárodní společnosti. Cílem je analyzovat konkrétní projekt zabývající se implementací inovace IS. Vybranými metodami pro účely analýzy jsou diagramy TOC Thinking process pro sestavení kauzálních stromů, sloužících jako podklady k identifikaci rizik projektu v kombinaci s metodami SWOT a Why/Why diagramu. Společně s průběžnými konzultacemi se zainteresovanými stranami je sestaven seznam rizik projektu, který je hlavním přínosem práce. Seznam rizik je specifický pro danou organizaci a s obměnami je možné ho znovupoužít pro účely dalších projektů. V závěru práce jsou zmíněna doporučení k jednotlivým rizikům, která byla vyhodnocena jako nejzávažnější v rámci analyzovaného projektu.